Suoritamme ammattitaidolla terveiden ja rekisteröityjen nautojen, hevosten, sikojen, villisikojen ja lampaiden rahtiteurastusta. Lisäksi tarjoamme leikkuu- ja pakkauspalvelua asiakkaan toiveiden mukaan.

Teurastuspäivät

Teurastuspäivä on meillä aina maanantai, kiireaikoina myös keskiviikko. Eläinten tulisi olla paikan päällä klo 7.30 mennessä eläinlääkärin ante mortem- tarkastusta varten.

Teuraaksi tuotavien nautojen ja lampaiden EU-tunnukset on toimitettava sähköpostilla kolme päivää ennen teurastusta.

Eläimen mukana tulee olla

  • rekisteriasiakirjat,
  • ketjuinformaatiolomake sekä
  • lihanleikkuu- ja pakkausohje.

Ruhojen ja lihojen palautus

Kokoruhon voi noutaa heti eläinlääkärin hyväksytyn lihantarkastuksen jälkeen. Yleensä seuraavana päivänä.

Paloitellun ja pakatun ruhon palautuksesta sovitaan aina erikseen, riippuen paloittelu- ja pakkaustavasta. Pääsääntönä kuitenkin niin, että maanantain teuraat voi hakea paloiteltuna ja pakattuna perjantaina, ja keskiviikon teuraiden seuraavan viikon maanantaina. Muista ottaa omat lihalaatikot mukaasi!

Emme palvaa tai tee makkaraa joka viikko, joten jos ruhosta tulevat lihat palvataan tai niistä tehdään makkaraa tai muita tuotteita, on niiden valmistusajankohdasta sovittava erikseen.

Luomu

Teurastamo on hyväksytty luomuvalvonnan piiriin vuonna 2012. Luomuna teurastettavien luomueläinten mukana pitää olla vaatimuksenmukaisuustodistus, sekä voimassa oleva asiakirjaselvitys(riittää kun toimittaa kerran vuodessa). Näiden lisäksi teurastamon ja tuottajan kanssa allekirjoitetaan alihankintasopimus.

Jos vaatimuksenmukaisuustodistusta ei toimiteta teuraan mukana, eläimet käsitellään tavanomaisina, eikä niiden pakkausmerkintöihin/lähetyslistaan tule luomumerkintää.

Riista

Omaamme myös hyväksynnän riistaeläinten teurastukseen.